De 3 belangrijkste SEO-trends voor 2023

De wereld van SEO is extreem dynamisch. Aan de lopende band zijn er nieuwe ontwikkelingen waar je rekening mee moet houden. Als je SEO optimaal wilt inzetten, dan moet je op de hoogte blijven van de nieuwste trends. In dit artikel delen wij alvast de drie belangrijkste SEO-trends voor 2023. Heb je nog tijd over?  Verdiep je dan ook zeker in de andere trends rondom SEO. En wil je helemaal voorbereid het nieuwe jaar ingaan? Check dan onze handige SEO-checklist aan het eind van dit artikel. Daarmee verzeker je jezelf dat alles goed is ingericht en je geen enkele SEO-kans laat liggen. Dat is pas een knallende start!

1. Zorg voor een overzichtelijke informatiestructuur

Voor onze eerste trend voor 2023 kunnen we niet anders dan te kiezen voor structured data. Vroeger bestonden de zoekresultaten van Google (SERPS) uit een verzameling van meta titles en descriptions. Tegenwoordig probeert Google haar gebruikers veel meer te informeren. Bij elke zoekopdracht bekijkt Google hoe ze de gebruikers zoveel mogelijk informatie kunnen geven. Websites die Google hier goed in helpen door het gebruiken van structured data zullen een streepje voor hebben. Daarom is het belangrijk om door middel van structured data zoveel mogelijk relevante informatie aan de HTML code van je website toe te voegen. Doe dit wel volgens de structured data richtlijnen van Google. Bij het kiezen van de structured data, is het van groot belang dat je denkt vanuit de gebruiker.  Welke informatie zou iets kunnen toevoegen voor de gebruiker?

Wij zijn allemaal dol op appeltaart. Een recept is een mooi voorbeeld van hoe structured data de gebruikers kan helpen. Als je via Google op zoek gaat naar appeltaart, laat deze website het volgende resultaat zien:

Appeltaart-recepten

Je krijgt via structured data direct een aantal voorbeelden van recepten voor appeltaart te zien die je kan uitvoeren om een heerlijke appeltaart te bakken.

2. De bezoeker staat voorop

De tijd dat jij alles met SEO doet om Google te plezieren ligt in 2023 definitief achter ons. Je schrijft geen teksten meer voor Google, maar alles wat we doen op de website draait om de bezoeker. De zoekintentie van jouw bezoekers staan voorop bij het bepalen van de content voor de website. Wat wil de bezoeker weten? Hoe kun jij de vragen van jouw bezoekers zo goed mogelijk beantwoorden? Dit zijn de vragen die jij jezelf moeten stellen bij het bepalen van de content voor de website. Het schrijven voor de zoekmachines, met het volproppen van zoekwoorden, zal ons niet meer gaan helpen. Tuurlijk moet je wel zoekwoorden blijven gebruiken, maar alleen als het relevant is voor de bezoeker. Als je via Google de vraag stelt: hoe wordt brooddeeg gemaakt? Krijg je direct antwoord

Brooddeeg

Brood.net geeft op de website antwoord op deze vraag. Google waardeert en gebruikt dit antwoord nog boven de andere zoekresultaten. Dit geeft aan hoe belangrijk Google het vind dat je antwoord geeft op de vragen van je gebruikers. 

Daarnaast is de user experience steeds belangrijker voor de vindbaarheid. Hoe kunnen we onze bezoekers de meest optimale user experience geven op onze website? Zodra je deze vraag goed weet te beantwoorden en dit door te voeren op de website, zal Google dit vanzelf op pakken.

3. Ga voor Autoriteit

SEO is een heel dynamisch onderdeel van de online marketing mix. Google wordt steeds slimmer, waardoor jij steeds natuurlijker te werk moet gaan. Waar het vroeger een kwestie was van zoveel mogelijk links verzamelen door middel van linkbuilding, komen we daar in 2023 niet meer mee weg. Linkbuilding is in 2023 vooral het bouwen van autoriteit. De links die je krijgt, moeten geplaatst worden op goede relevante websites. Het is zonde van het geld om maar blind links in te kopen. Kies voor de websites die aansluiten bij jouw dienstverlening en je zal zien dat je beter resultaat krijgt. Vooral Digital PR zal veel belangrijker gaan worden in 2023. Met Digital PR kan je door het verspreiden van interessante nieuwsberichten, op een natuurlijke manier jouw linkprofiel versterken. 

Het dynamische karakter van SEO betekent dat nieuwe veranderingen altijd om de hoek zijn. Wie vooruit wil moet dus alert blijven en de vinger aan de pols houden. Weet jij wat belangrijk is voor jouw doelgroep? Welke vragen zij stellen? En maak jij optimaal gebruik van structured data en Linkbuilding? Het zijn behoorlijk wat elementen die jij moet inrichten, controleren en optimaliseren. En dat is een tijdrovende klus… Maar met onze SEO-checklist kun jij een stuk sneller checken of alles goed staat. Het bespaart je niet alleen tijd, maar geeft je ook gemoedsrust. Je weet dan namelijk zeker 

dat alles goed is ingericht en je geen kansen hebt laten liggen. Super handig dus! Door een paar vragen te beantwoorden krijg je van ons de volledige SEO-checklist gratis opgestuurd.

Download onze SEO-checklist.

Naarmate 2023 vordert zullen er ongetwijfeld nog een aantal nieuwe ontwikkelingen plaats vinden. Wil je voorbereid het nieuwe jaar ingaan? Check dan onze handige SEO-checklist en mis de laatste ontwikkelingen niet!

Ondertussen is in ons kenniscentrum te lezen:

DE 8 BELANGRIJKSTE TIPS VOOR B2B-leadgeneratie.

Hoe haal je goede leads binnen? Als B2B-organisatie ben je ongetwijfeld bekend met de constante uitdaging om kwalitatieve leads te genereren. Ik begrijp deze uitdaging maar al te goed en wil je graag de tips met je delen die voor mij echt een game changer zijn geweest.

wat is display marketing

DE BETEKENIS VAN DISPLAY MARKETING IN DE ONLINE MARKETING FUNNEL.

Wanneer je reclame wilt maken voor je producten of diensten op het internet, heb je daarvoor diverse mogelijkheden. Een van de meest succesvolle manieren is via display marketing. Wat display marketing exact is, hoe het werkt en hoe je het voor jouw organisatie kan toepassen in alle lagen van de online marketing funnel leggen we voor je uit in deze blog.

wat is google mijn bedrijf

Wat kan Google Mijn Bedrijf voor mijn organisatie betekenen?

In deze blog van Google Mijn Bedrijf (GMB) leggen we je uit wat Google Mijn Bedrijf nu precies is en wat het kan betekenen voor jouw organisatie. Ook vertellen we de redenen waarom het niet mag ontbreken in jouw marketingstrategie en tot slot een aantal tips om jouw GMB te optimaliseren.

de 10 beste seo tools

De 10 Beste SEO-tools.

De organische vindbaarheid van jouw website hangt af van vele factoren. Er zijn meer dan 200 ranking factoren die bepalen welke website op welke positie in Google komt te staan. SEO optimaal uitvoeren kan intensief zijn. Kom er hier achter wat de 10 beste SEO-tools zijn om te zien hoe jij scoort op bepaalde factoren maar ondertussen ook tijd kunt besparen.