Linkbuilding

Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van de SEO inzet van RED IVY. Wij werken dagelijks aan het optimaliseren van de SEO campagnes van onze klanten en het inzetten van linkbuilding is hier ook zeker een onderdeel van. De SEO content op je website kan perfect zijn en de website kan technisch perfect in elkaar zitten. Echter als er geen enkele link naar een website gaat zal het nog steeds lastig zijn om top rankings te scoren binnen de zoekmachines.

Met linkbuilding bedoelen we de activiteiten die ervoor zorgen dat andere websites naar jouw website gaan linken. Voor Google is elke link naar jouw website een soort van aanbeveling. Hoe meer aanbevelingen van andere websites, hoe meer waarde Google aan jouw website geeft. Hoe waardevoller je website is voor Google, hoe groter de kans is dat je goede rankings gaat behalen.

Linkbuilding is echt een vak apart. Dit kan veel tijd en geld kosten als je het zelf gaat doen. Wil je weten wat wij hierin voor jou kunnen betekenen? Neem nu direct contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek om jouw situatie te bespreken.

Wat is het belang van goede linkbuilding?

Rankings stijgen

Als je met linkbuilding aan de slag gaat, doe je dit met het doel om betere rankings te krijgen. Google ziet elke link als een aanbeveling. Elke extra aanbeveling helpt jou aan het opbouwen van een autoriteit met je website. Hoe hoger de autoriteit van jouw website is, hoe groter de kans is dat jouw rankings omhoog gaan zodat jij de concurrenten kan verslaan binnen Google.

Meer verkeer

Linkbuilding zorgt voor links op diverse websites. Naast dat dit autoriteit opbouwt voor jouw website, zorgt dit natuurlijk ook gewoon voor extra verkeer. Als men een artikel leest met een link naar jouw website, hebben ze toch vaak de neiging om even te klikken om jouw website te bekijken. Hierdoor krijg je meer verkeer naar de website en vergroot je de kans op conversies.

Meer naamsbekendheid

Door middel van linkbuilding zal je website en bedrijfsnaam op diverse websites voorbij komen. Dit kan bijvoorbeeld in blogs en nieuwsartikelen. Hoe vaker je bedrijfsnaam op het internet verschijnt, hoe groter je naamsbekendheid zal worden. Als potentiële klanten je naam regelmatig voorbij zien komen, is de kans groter dat ze uiteindelijk echt klant worden.

Wat is de sleutel van goede linkbuilding?

Relevantie

Relevantie is een term die vaak gebruikt wordt binnen het SEO vakgebied. Ook bij linkbuilding is relevantie één van de belangrijkste criteria. Als je sportschoenen verkoopt, heb je meer aan een link op een website met sportnieuws, dan op een website over planten. Bij RED IVY kunnen we dit onderscheid goed maken en wij zorgen er dan ook altijd voor dat links die wij voor jullie regelen relevant zijn.

Autoriteit

De autoriteit van een linkende website is ook erg belangrijk. Hoe hoger de autoriteit van de website waar de link op staat, hoe waardevoller deze is. Je moet het zo zien, als Bill Gates iets zegt over een Microsoft computer, wordt er ook meer waarde aan gehecht dan wanneer iemand anders dat doet. Deze autoriteit geldt ook bij linken van website naar website.

Spreiding

We zien het vaak dat websites heel veel inkomende links hebben vanaf 1 website. Het is echt veel zinvoller om dit goed te verspreiden. Als 1 domein heel veel links naar jouw website stuurt, is dit voor Google niet genoeg. Pas als ze zien dat meerdere domeinen links naar jouw website plaatsen, dan begint het te leven voor Google. Focus je dus niet op 1 website, maar zorg altijd voor een goede spreiding.

Anchors

De anchor is het klikbare deel van de link. Het is belangrijk dat dit altijd natuurlijk blijft ogen. Daarom is het goed om hier voor afwisseling te kiezen. Als de anchor elke keer volgestopt is met zoekwoorden, zal Google dit in de gaten gaan houden. Daarom is het van groot belang dat de anchors een goede afwisseling krijgen.

Interne links vs Inkomende link vs Uitgaande links

Interne links

Zodra je met linkbuilding aan de slag gaat, ligt de focus vaak op het verkrijgen van links vanaf andere websites naar jouw website. Hierbij worden de interne links nog wel eens vergeten. Interne links zijn juist ideaal om een goed beeld te geven van de belangrijkste pagina’s op jouw website. Door vanaf diverse pagina’s op je eigen website te linken naar andere pagina’s, laat je aan Google zien wat de belangrijke pagina’s zijn. Zorg er echter wel ten alle tijden voor dat de links relevant zijn.

Inkomende links

Inkomende links zijn toch wel de holy grail van linkbuilding. Dit zijn alle links die vanaf een andere website naar jouw website linken. Door zoveel mogelijk inkomende links te vergaren zal je website beter gaan ranken binnen de zoekmachines. In het begin is linkbuilding vooral een kwestie van investeren om je linkprofiel te optimaliseren, maar naar verloop van tijd zal je echt duidelijk effect zijn van het verkrijgen van meer inkomende links.

Uitgaande links

Uitgaande links, zijn links vanaf jouw website naar een andere website. Veel bedrijven zijn bang om vanaf hun website te linken naar andere websites. Ze denken dat ze hiermee “linkjuice” weggeven en dat dit slecht is voor de website. Dit is echter niet het geval als je het goed doet. Onderzoek heeft uitgewezen dat uitgaande links kunnen bijdragen aan een betere vindbaarheid. Zolang je uitgaande links maar echt gebruikt om de websitebezoekers beter te informeren.

Ga nu direct aan de slag!

Het verbeteren van jouw linkprofiel doormiddel van linkbuilding is bij RED IVY in goede handen. Wij hebben SEO specialisten die in elke situatie precies de juiste vorm weten te vinden. Wat belangrijk is kan namelijk voor elke website verschillen. Twijfel daarom niet langer en neem nu contact op met RED IVY om te kijken wat wij voor jou kunnen betekenen.

Deze partijen gingen jou voor:

Eye wish logo
Scrum company logo
Solcon logo
Alcomex logo
DUSK logo
Monteur aan huis logo

Het verbeteren van je linkprofiel doormiddel van linkbuilding is bij RED IVY uniek voor elk bedrijf. Benieuwd wat wij voor jou kunnen doen? Bel met Cindy via +31 (0)6 52 38 28 66 of vul ons contactformulier in.

Wil jij meer lezen over zoekwoorden én tips voor effectief gebruik? Download ons e-book!