5 redenen waarom linkbuilding een onmisbaar onderdeel van SEO is!

Linkbuilding

Wat is linkbuilding?

Voordat we uit gaan leggen waarom linkbuilding een onmisbaar onderdeel van SEO is, vertellen we graag eerst wat linkbuilding precies is. Linkbuilding omvat alle activiteiten die nodig zijn om meer links van andere websites naar jouw websites te verkrijgen. Eerder schreven wij al een artikel met alles wat je moet weten over linkbuilding. In dit artikel zullen wij vijf belangrijke redenen geven waarom het verstandig is om nu meteen met linkbuilding te starten.

1. Meer naamsbekendheid

Door actief met linkbuilding aan de slag te gaan, zal je meer links krijgen op diverse sites. Hoe vaker jouw website op een andere website voorkomt, hoe groter je naamsbekendheid zal groeien. Zeker wanneer je het voor elkaar krijgt om links te verkrijgen op populaire websites, groeit je naamsbekendheid automatisch.

2. Je bouwt meer waarde op

Linkbuilding zorgt ervoor dat de waarde van jouw website groeit. Hoe meer relevante links vanuit websites met een hoge autoriteit, hoe sneller de waarde van jouw website zal groeien. Een hogere waarde van je website kan op veel manieren van belang zijn. Als je ooit besluit je website te verkopen, gaat het meer geld opleveren als je een goed link profiel hebt. Daarnaast helpt het bij de vindbaarheid binnen Google.

3. Je wordt een autoriteit

Linkbuilding helpt bij het opbouwen van een autoriteit voor de zoekmachines, maar ook om zelf een autoriteit te worden in jouw niche. Hoe meer jouw website genoemd wordt op andere websites, hoe sneller mensen het idee krijgen dat jouw website een belangrijke website is. Als ze dan op een gegeven moment echt actief op zoek gaan naar de producten of diensten die je verkoopt, zullen ze snel vertrouwen op de autoriteit van jouw website.

4. Betere organische rankings

Een van de belangrijkste redenen om direct met linkbuilding aan de slag te gaan is het verbeteren van de organische rankings. Als je linkbuilding op de juiste manier doet, zal je een hogere autoriteit opbouwen en daarmee wordt je website waardevoller voor Google. Hoe meer links van relevante websites naar jouw website linken, hoe hoger de website zal gaan ranken. Hoe hoger je rankt, hoe meer relevant verkeer je naar de website krijgt.

5. Meer verkeer

Alle voorgaande redenen leiden samen tot deze reden. Als je met linkbuilding aan de slag gaat en het goed doet, zal je meer verkeer gaan generen. Het mooie van linkbuilding is dat je op meerdere manieren verkeer binnen zal halen. Het verbeteren van je rankings in Google, zal er direct voor zorgen dat je meer organisch verkeer uit Google. Daarnaast zal je meer verkeer krijgen vanuit andere websites. Doordat er websites zijn die linken naar jouw website, zullen er mensen op deze links gaan klikken en bij jouw website uitkomen.

Beter resultaat met social advertising, maar geen tijd (of zin)?

Als je vragen hebt over beeldgebruik en hoe je meer succes uit van social advertising haalt. Neem gerust contact op!

SEO-specialist-Jordy

Geschreven door Jordy Graven

SEO Specialist bij RED IVY

Jordy pas blij als zijn klant op hun belangrijkste zoekwoorden boven de concurrent staat. Jordy is een ster in SEO en linkbuilding en schrijft daar dan ook graag artikelen over.

linkbuilding SEO